Foto: Publicitātes foto
No 14. līdz 16. augustam Daugavā pie Vanšu tilta risināsies "Rīgas kauss burāšanā 2020" Optimist laivu klasē, kur vēja un upes spēku izmantošanas meistarībā sacentīsies vairāk nekā 40 jauniešu komandas no visas Latvijas. Ar jauno burātāju sacensībām tiks simboliski atklāta arī jaunā Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūra, ko Rīgas brīvostas pārvalde izbūvējusi projekta EST-LAT Harbours ietvaros. Pēc infrastruktūras uzlabojumiem Rīgas ostā burātājiem tiek piedāvāts jūtami augstāka līmeņa serviss, kas ir īpaši svarīgs Eiropas burātājiem – atpūtas telpas, saunas un ātrs internets.

Starts Rīgas kausam burāšanā 2020, kur piedalās bērni un jaunieši vecumā līdz 15 gadiem, tiks dots sestdien, 15. augustā, pulksten 12.00. Burātāji Daugavas ūdeņos būs vērojami jau no 14. augusta, bet svinīgā sacīkšu noslēguma ceremonija un uzvarētāju apbalvošana notiks 16. augustā ap pulksten 16.30. Paralēli jauniešu sacīkstēm Optimist laivu klasē Daugavā pie Vanšu tilta no 14. līdz 16. augustam risināsies arī sacensībās jūras jahtu komandām – LAT LYS LOA jahtu klasē, sporta jahtu klasē Beneteau PLATU 25, STAR un jauniešu jahtu klasē Laser 4,7 un Laser Radial.

Rīgas kauss ir iespēja jaunajiem burātājiem godīgas konkurences apstākļos noskaidrot šā brīža labāko komandu. Sacensības būs aizraujošs piedzīvojums gan jaunajiem burātājiem, gan arī skatītājiem krastā un uz Vanšu tilta, jo straumes un mainīgā vēja dēļ Daugava pie Vanšu tilta no burātājiem prasa ne tikai labas zināšanas, bet dažkārt pat intuitīvu un uz maņām balstītu rīcību. Sacensību skatītājiem būs iespēja ne tikai vērot spraigas cīņas un skaistus skatus uz ūdeņiem, bet arī pārliecināties, ka burāt var iemācīties ikviens.

Rīgas kausa sacensību dalībnieki kā vieni no pirmajiem varēs novērtēt arī iespējas, ko sniedz uzlabotā Ķīpsalas jahtu ostas infrastruktūra. Projekta EST-LAT Harbours ietvaros Ķīpsalas jahtu ostā ir izbūvēta jahtu notekūdeņu savākšanas sistēma, pilnveidota navigācijas zīmju infrastruktūra, uzstādīta peldošā platforma ar eliņu un izveidots viļņlauzis jahtu ostas pasargāšanai no viļņiem. Tāpat ir izvietotas informatīvās zīmes un izbūvēta videonovērošanas sistēma. Divstāvu būve uz pontoniem, kurā tiks izvietoti tādi burātājiem būtiski pakalpojumi kā buru labošanas darbnīca, labierīcības, sauna, konferenču telpas burāšanas skolai un atpūtas telpas, ir izbūvēta, pielietojot mūsdienīgus materiālus un tehnoloģijas.

Rīgas brīvostas pārvalde kopā ar vēl deviņām Latvijas jahtu ostām ir iesaistījusies ERAF projektā "Uzlabota jahtu ostu infrastruktūra un ostu tīkla attīstība Igaunijā un Latvijā" (EST-LAT Harbours). Projekta mērķis – izveidot vienotu jahtu ostu tīklu Latvijā un Igaunijā, dažādojot un paplašinot ar burāšanu saistīto pakalpojumu klāstu, kas ļautu nākotnē attīstīt burāšanas tūrismu, piesaistīt aizvien vairāk ārvalstu burātājus, tādējādi sekmējot ostās ienākošo jahtu skaita pieaugumu.

Jahtu ostas infrastruktūras uzlabošanas projekta kopējās izmaksas ir 446 tūkstoši eiro, no kurām 85% tiek finansēts no Eiropas struktūrfondu ERAF "Interreg" programmas līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!