Foto: Publicitātes foto
Aizdomās par kukuļa pieņemšanu no Latvijas ceļu un tiltu būvniecības kompānijas "Latvijas tilti" valdes priekšsēdētāja Genādija Kamkalova turētais Klaipēdas ostas direkcijas infrastruktūras direktors Ģedimins Zumars atbrīvots no amata, paziņojusi ostas direkcija.

"Kamēr nav pabeigta pirmstiesas izmeklēšana, pieņemts šāds lēmums, lai netiktu traucēts ostas direkcijas darbs un pēc iespējas raitāk norisinātos gan pirmstiesas izmeklēšana, gan izmeklēšana pašā direkcijā, kas tiks veikta pēc ģenerāldirektora norādījuma, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus," norādījusi ostas direkcijas pārstāve Nijole Dvarjonaite-Milkintiene.

Kā ziņots, Lietuvas Īpašās izmeklēšanas dienests (STT), kas veic pirmstiesas izmeklēšanu sadarbībā ar Latvijas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), pagājušajā ceturtdienā rīkoja kratīšanas Klaipēdas ostas direkcijā un aizturēja abas minētās amatpersonas, bet Latvijā tika aizturēti vēl seši "Latvijas tiltu" darbinieki.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Kamkalovs devis Zumaram liela apmēra kukuli par firmai finansiāli izdevīgu lēmumu pieņemšanu.

Kamkalovs atstādināts no darba pienākumu pildīšanas un atsaukts no uzņēmuma valdes.

Nedēļas nogalē abi aizturētie pēc īslaicīgas aizturēšanas tika atbrīvoti.

Būvfirma "Latvijas tilti" saņēmusi vairākus Klaipēdas ostas pasūtījumus. Nesen tā kopā ar "Kaminera" grupas celtniecības uzņēmumu "Borta" uzvarēja 11,7 miljonu eiro vērtā konkursā par Klaipēdas ostas dienviddaļas padziļināšanu. Tā bija uzvarējusi arī 14,9 miljonu eiro vērtā kravu kompānijas "Bega" piestātņu izbūves konkursā, bet vēlāk no tā izstājās. 2013.gadā "Latvijas tilti" par 32,36 miljoniem eiro izbūvēja Klaipēdas ostas pasažieru termināļa piestātni.

Lietuvā kopumā "Latvijas tilti" saņēmuši pasūtījumus 94,2 miljonu eiro vērtībā - neskaitot darbus Klaipēdas ostā, kompānija būvējusi Panemunes-Sovetskas apvedceļu, Geležinio vilko ielas estakādi Viļņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!