Foto: stock.xchng

Vācijas alus darītavas brīdina, ka šovasar varētu pietrūkt alus pudeļu, jo pieaug ražošanas izmaksas un trūkst kravas automašīnu vadītāju, vēsta "BBC".

Situācija ir "ārkārtīgi saspringta", vācu laikrakstam "Bild" sacījis Vācijas Alus darītāju federācijas vadītājs Holgers Eišele.

Stikla pudeļu deficīts galvenokārt skars mazās un vidējās alus darītavas, norādījis nozares eksperts. Mazāka izmēra alus darītavas tiks skartas sāpīgāk, jo lielākie uzņēmumi parasti saņem piegādes pirmie.

Alus darītājiem par jaunām stikla pudelēm jāmaksā par 80% vairāk nekā pirms gada. Līdz ar to pieaug arī alus cena.

Viens no deficīta iemesliem ir enerģijas cenu kāpums, kas rezultējas stikla pudeļu ražošanas cenu pieaugumā. Turklāt saskaņā ar Holgera Eišeles sacīto kravas automašīnu vadītāju trūkums apgrūtina piegādes ķēžu uzturēšanu.

Jau iepriekš izteikti brīdinājumi, ka Vācijā ražotā alus cena varētu pieaugt par līdz pat 30%, arī lielā mērā enerģijas cenu pieauguma dēļ.

Eišele sacījis, ka labākais, ko vācieši šobrīd varētu darīt, ir pēc iespējas ātrāk atgriezt stikla pudeles mazumtirgotājiem, iesakot patērētājiem "nekrāt tukšās pudeles pagrabā". Stikla pudeles Vācijā tiek pārdotas ar nelielu depozīta maksu, tāpat kā Latvijā, un tiek gaidīts, ka alus patērētāji tās aiznesīs atpakaļ uz veikalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!