Nav šaubu – "Skype" izmainīja pasauli un Igauniju. "Skype" dibinātāju komandas inženieris Ahti Heinla jau septiņus gadus strādā ar "Starship Technologies" piegādes robotiem. Lai cik neticami tas neizklausītos, šīs mazās mašīnītes patiesi piegādā ēdienu vai šokolādi no tuvējā veikala. Un Ahti Heinla ir noskaņojies ar šo projektu sasniegt vēl augstākas virsotnes nekā ar "Skype".

"Starship Technologies" roboti, kas augumā ir pieaugušam cilvēkam aptuveni līdz celim, piegādā ēdienu no kafejnīcām un pārtikas preces no veikaliem. Tie strādā vairāk nekā 30 vietās, pārsvarā ASV, Vācijā un Lielbritānijā. Tāpat tos itin bieži var satikt Tallinas ielās. Līdz šim tie ir veikuši vairāk nekā pusotru miljonu piegāžu, bet nākotnē jaunuzņēmuma plāni ir ļoti ambiciozi.

Gada sākumā "Starship Technologies" piesaistīja 17 miljonus dolāru investīcijas, un līdz šim kopumā uzņēmums ir piesaistījis 102 miljonus dolāru. Igaunija izceļas ar lielāko t.s. vienradžu – tehnoloģiju jaunuzņēmumu, kuru vērtība investīciju piesaistes rezultātā ir pārsniegusi vienu miljardu dolāru, īpatsvaru, rēķinot uz iedzīvotāju skaitu. Bieži vien tieši "Starship Technolgies" tiek minēts kā viens no nākamajiem uzņēmumiem, kas iegūs šo statusu. Par "Starship Technologies" ambīcijām, panākumiem ceļā uz to, kā arī savu personīgo motivāciju šajā projektā Ahti Heilna stāsta intervijā "Delfi Bizness".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!