Foto: PantherMedia/Scanpix

ASV mūzikas instrumentu mazumtirgotājs "Guitar Center" pieteicis bankrota aizsardzību (Chapter 11) un ir kārtējā tirdzniecības nozares kompānija, kurai Covid-19 pandēmija radījusi finansiālas grūtības un jautājumu par tālāku pastāvēšanu, vēsta "CNN".

61 gadu vecā kompānija – lielākais mūzikas instrumentu mazumtirgotājs ASV – koronavīrusa pandēmijas laikā centusies "noturēties virs ūdens", piedāvājot virtuālas mūzikas nodarbības un tirdzniecību internetā.

"Guitar Center" martā bija spiesta slēgt daudzus veikalus, turklāt Covid-19 ietekmē mazinājusies pircēju interese par mūzikas instrumentu iegādi, kas nav pirmās nepieciešamības prece.

"Guitar Center" ir 269 tirdzniecības vietas, un daudzas no tām atrodas tirdzniecības centros.

Mazumtirgotājs informējis, ka ir pieteicis bankrota aizsardzību, lai ievērojami samazinātu parādu un uzlabotu spēju reinvestēt biznesā. "Guitar Center" mērķis ir izkļūt no šīs situācijas līdz gada beigām.

Saskaņā ar uzņēmuma bankrota aizsardzības pieteikumu "Guitar Center" ir spiests meklēt aizsardzību ekonomiskā satricinājuma dēļ, ko radījusi Covid-19 pandēmija. Uzņēmumam arī ir ievērojama parādu nasta, tai sasniedzot aptuveni 1,3 miljardus ASV dolāru, ziņo "New York Times".

Bankrota aizsardzības laikā uzņēmums turpinās maksāt saviem darbiniekiem un veikali darbosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!