Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šonedēļ, klimata samita laikā, "Amazon" dibinātājs Džefs Bezoss pārdevis "Amazon" akcijas vairāk nekā 2 miljardu ASV dolāru vērtībā, raksta ārvalstu mediji.

Šīs akcijas viņš pārdevis pēc savas runas samita laikā, kurā apņēmies 2 miljardus dolāru no sava "Earth Fund" veltīt dabas un pārtikas sistēmu atjaunošanā.

"Mums jāsaglabā tas, kas mums joprojām pieder, mums jāatjauno tas, ko esam zaudējuši, un mums jāaudzē tas, kas mums nepieciešams, nedegradējot planētu nākamajām paaudzēm," viņš uzsvēris.

Šis darījums gan nav būtiski mainījis Bezosa bagātības vērtību, un ceturtdienas pusdienlaikā viņa turības apmērs sasniedza 199,4 miljardus dolāru, liecina "Forbes" aplēses. Patlaban viņš ir otrs pasaulē bagātākais cilvēks pēc Īlona Maska, kura bagātības apmērs tiek lēsts 317 miljardu dolāru vērtībā.

Šogad Bezoss pārdevis "Amazon" akcijas vairāk nekā 8,8 miljardu dolāru vērtībā. Savukārt kopš 1998. gada, kad "Amazon" kļuva par publisku kompāniju, Bezoss pārdevis uzņēmuma akcijas 29 miljardu dolāru vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!