Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pasaulē lielākās kriptovalūtas "Bitcoin" cena pirmo reizi pārsniegusi 31 000 dolāru atzīmi, raksta "Yahoo Finance".

"Bitcoin" cena pagājušajā gadā pieauga par 300%, turklāt decembrī tā vērtība palielinājās par gandrīz 50%, un izskatās, ka kriptovalūta pie līdzšinējiem panākumiem negrasās apstāties. Tikai nedaudz vairāk kā stundu pēc 30 000 dolāru atzīmes sasniegšanas "Bitcoin" pārkāpa 31 000 dolāru atzīmei.

Jāatgādina, ka 30. novembrī "Bitcoin" cena pārkāpa gandrīz trīs gadu augstāko atzīmi – 19 783 dolārus, un kopš tā laika ir augusi par vairāk nekā 10 000 dolāru.

Pateicoties šim pieaugumam, "Bitcoin" kopējā tirgus vērtība sasniedz 569,1 miljardu dolāru, aizsteidzoties garām daudzām lielām publiski kotētām kompānijām, un patlaban atrodas starp "Berkshire Hathaway" vērtību, kas ir 543,7 miljardi dolāru un "Alibaba" 648,3 miljardiem dolāru.

"Bitcoin" vērtības pieaugumu veicina vairāki faktori, tostarp, pieprasījums no vairāku institucionālo investoru puses. Piemēram, "Anthony Scaramucci's Skybridge Capital" decembrī kriptovalūtā ieguldīja 182 miljonus dolāru, bet "MassMutual" – 100 miljonus dolāru. Tāpat, dolāram pavājinoties, aizvien vairāk investoru skatās uz kriptovalūtas pusi.

Būtisku stimulu "Bitcoin" pieprasījumam devušas arī tirgus dalībnieku prognozes, ka tas varētu kļūt par aizvien iecienītāku maksājumu metodi.

Jau ziņots, ka "PayPal Holdings Inc" 21. oktobrī, pievienojās kriptovalūtu tirgum, kas ļaus uzņēmuma klientiem pirkt, pārdot un turēt "Bitcoin" aktīvus, kā arī citas virtuālās valūtas, izmantojot uzņēmuma digitālo maku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!