Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielākās kriptovalūtas “Bitcoin” cena šomēnes pieaugusi par vairāk nekā 25%, sasniedzot 13858 ASV dolārus, kas ir augstākais līmenis kopš 2018. gada janvāra, raksta “Bloomberg”.

Šogad "Bitcoin" cena ir pieaugusi jau par 82%.

"Bitcoin" cenas izmaiņas dažu gadu laikā bijušas galvu reibinošas – 2017. gada decembrī kriptovalūtas cena sasniedza rekordaugstu atzīmi, pietuvojoties 20 tūkstošus dolāru, taču gada laikā saruka līdz 3136 dolāriem.

Tiesa gan, tirgus eksperti apgalvo, ka pašreizējais "Bitcoin" cenas pieaugums nav spekulatīva dzīšanās pēc peļņas. Šo pieaugumu vairāk veicina dažādu kompāniju lēmumi norēķinos ieviest kriptovalūtu.

"Izskatās, ka šo pieaugumu vairāk veicina lielāki investori, nevis mazo investoru intereses pieaugums," aģentūrai "Bloomberg" sacījis "Coin Metrics" līdzdibinātājs Niks Kārters. Viņam piekrīt arī "Bloomberg Intelligence" vecākais izejvielu eksperts Maiks Makgalons, kurš uzskata, ka nākotnē šīs kriptovalūtas tehniskie un fundamentālie rādītāji saglabājas pozitīvi.

Pasaules lielākās kriptovalūtas cena pagājušajā nedēļā pirmo reizi vairāk nekā gada laikā pieauga virs 13 tūkstošiem dolāru, reaģējot uz "Paypal" ziņojumu, ka klienti platformā varēs veikt norēķinos ar digitālajām valūtām.

Jau ziņots, ka "PayPal Holdings Inc" trešdien, 21. oktobrī, pievienojās kriptovalūtu tirgum, kas ļaus uzņēmuma klientiem pirkt, pārdot un turēt "Bitcoin" aktīvus, kā arī citas virtuālās valūtas, izmantojot uzņēmuma digitālo maku, informē "Reuters". "PayPal" lietotāji varēs izmantot kriptovalūtas, lai iepirktos 26 miljonu tirgotāju tīklā, teikts uzņēmuma paziņojumā.

"PayPal" cer, ka šis pakalpojums veicinās virtuālo valūtu izmantošanu pasaulē un sagatavos tās tīklu jaunām digitālajām valūtām, ko nākotnē varētu attīstīt centrālās bankas un uzņēmumi, teic uzņēmuma prezidents un izpilddirektors Dens Šulmans. "Mēs strādājam ar centrālajām bankām un domājam par visu veidu digitālajām valūtām un to, kā "PayPal" varētu spēlēt lomu šajā nozarē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!