Foto: AFP/Scanpix/LETA
Baltijas telekomunikāciju un mediju grupa "Bite grupa" plāno ieiet Igaunijas mobilo sakaru tirgū un kļūt par ceturto telekomunikāciju operatoru valstī, informē uzņēmums.

Igaunijas mobilo sakaru tirgū "Bite" varēs iekļūt tikai tad, ja valsts frekvenču izsolē par 5G sakaru licenču saņemšanu būs iespēja piedalīties vairāk nekā trīs mobilo sakaru operatoriem. Šobrīd Igaunijā "Bite" nodrošina televīzijas pakalpojumus un nākotnē plāno piedāvāt arī integrētus IKT un telekomunikāciju risinājumus.

Igaunijā 5G sakaru frekvenču izsoli plānots izsludināt šī gada aprīlī. Igaunijas telekomunikāciju regulatori iepriekš norādīja, ka tiks izsolītas četras 5G sakaru licences, lai gan valstī patlaban darbojas tikai trīs mobilo sakaru operatori. "Bite" uzskata, ka jauna mobilo sakaru operatora ienākšana tirgū nozīmētu papildu ienākumus šīs valsts ekonomikā, jaunas darba vietas, un konkurences rezultātā iegūtu arī iedzīvotāji, maksājot par mobilajiem sakariem mazāk. "Bite grupas" izpilddirektors Ņikita Sergienko norāda, ka plāno Igaunijā nodrošināt ne tikai mobilos sakarus, bet arī integrētus IKT pakalpojumus.

"Bite grupa" pieder ASV investīciju kompānijai "Providence Equity Partners", uzņēmumā Baltijā strādā aptuveni 3000 darbinieku, kuri apkalpo ap trim miljoniem klientu. "Bite grupai" pieder arī TV satura ražotājs "All Media Baltics", kas tagad darbojas kā "TV3 Group" un visās trīs Baltijas valstīs nodrošina radio, TV un interneta straumēšanas servisu pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!