Foto: Reuters/Scanpix
Tuvākajos mēnešos Vāciju var piemeklēt smaga recesija, savukārt nākamgad lielākās Eiropas ekonomikas pieaugums būs nulle, jo tās tautsaimniecība ir pārāk orientēta uz eksprotu, otrdien paziņoja Vācijas lielākās bankas "Deutsche Bank" eksperti, ziņo "Deutsche Welle".

Bankas analītiķi uzskata, ka pēc rudens – ziemas sezonas rādītājiem Vācija nonāks recesijā. Tās galvenais iemesls būs tautsaimniecības orientācija uz eksportu, pirmdien preses konferencē paziņoja viens no bankas vadošajiem makroekonomikas analītiķiem Stefans Šneiders.

"Gada sākums būs raksturīgs ar makroekonomisko nestabilitāti un lielām valūtas kursu svārstībām. Vēlāk mēs sagaidām situācijas uzlabošanos un pozitīvu akciju tirgu dinamiku," teikts bankas preses relīzē.

Tomēr 2012.gadā Vācijas ekonomikā nav gaidāms pieaugums,, bet eiro zonas IKP nākamgad saruks par 0,5%, uzskata bankas eksperti "Tā kā Vācijas kompānijām ir labas pozīcijas pasaules tirgū un valstij nav jāievieš stingri taupības pasākumi, Vācija arī turpmāk attīstīsies dinamiskāk nekā pārējā Eiropa," prognozē analītiķi.

"Deutsche Bank" arī uzskata, ka nākamais gads pasaules tirgiem būs veiksmīgāks nekā šis. Par lielākajiem stabilitātes draudiem analītiķi atzīst Grieķijas iespējamo izstāšanos no eiro zonas, Spānijas un Itālijas parādu refinansēšanas grūtības un iespējamu atkārtotu recesiju un tai sekojošu ASV kredītreitinga kritumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!