Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV enerģētikas kompānija "Pacific Gas and Electric" (PG&E) otrdien, 16. jūnijā, tiesā atzina savu vainu 84 cilvēku bojāejā 2018. gadā savvaļas ugunsgrēkā Kalifornijas štatā, kuru izraisīja kompānijas sliktā tehniskajā stāvoklī esošais elektropārvades tīkla aprīkojums.

"Mūsu aprīkojums izraisīja šo ugunsgrēku," Bjutas apgabala tiesā sacīja kompānijas vadītājs Bils Džonsons.

Tiesas sēdē tika nolasīti 84 bojāgājušo pilsētas iedzīvotāju vārdi, un pēc katra no šiem vārdiem Džonsons teica: "Vainīgs."

Izmeklēšanas ziņojumā secināts, ka, dzenoties pēc peļņas, kompānijā tikuši taupīti līdzekļi uz aprīkojuma tehniskās apkopes un nomaiņas rēķina.

Gaidāms, ka tiesa apstiprinās jau panākto vienošanos, ka PG&E samaksās 3,5 miljonu naudassodu, 500 000 dolāru Bjutas apgabalam, lai atlīdzinātu kriminālizmeklēšanas izdevumus, kā arī 13,5 miljonus dolāru kompensācijās cietušajiem.

Savvaļas ugunsgrēks Bjutas apgabalā 2018. gada novembrī sākās tehnisku problēmu dēļ PG&E elektropārvades līnijā. Ugunsgrēks nopostīja Paradaizas pilsētu un nodarīja lielus postījumus vēl divās apdzīvotajās vietās. Gāja bojā 84 cilvēki, viens pazudis bez vēsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!