Foto: AP/Scanpix/LETA

Francijas cementa ražotājs "Lafarge" maksās 778 miljonu ASV dolāru (791 miljonu eiro) sodanaudu ASV Tieslietu ministrijai par teroristu grupējumu, tai skaitā "Islāma valsts" atbalstīšanu Sīrijas pilsoņkara laikā, otrdien paziņojis "Lafarge".

"Lafarge" atzina, ka samaksājis gandrīz 13 miljonus eiro vidutājiem, lai nodrošinātu, ka "Lafarge" cementa rūpnīca Sīrijā turpina darboties 2013. un 2014.gadā, kad citi uzņēmumi jau sen bija aizgājuši no Sīrijas.

"Lafarge SA" un tā filiāle "Lafarge Cement Syria" piekrituši atzīt vainu vienā apsūdzības punktā par materiālu atbalstu teroristu organizācijām Sīrijā un uzņēmušies atbildību par atsevišķu vadītāju rīcību, kas bija klajā pretrunā uzņēmuma rīcības kodeksam.

"Mēs ļoti nožēlojam, ka šāda rīcība notika, un esam sadarbojušies ar ASV Tieslietu ministriju, lai atrisinātu šo jautājumu," paziņoja uzņēmums.

Francijas tiesa šogad secināja, ka uzņēmums zinājis, ka liela daļa naudas aizgāja "Islāma valsts" operāciju finansēšanā.

Šveices konglomerāts "Holcim Group", kas 2015. gadā pārņēma "Lafarge", paziņoja, ka ASV Tieslietu ministrija ir "Holcim Group" pilnībā attaisnojusi.

"Holcim Group" apgalvoja, ka par apsūdzībām "Lafarge" uzzinājis tikai 2016. gadā, un sācis savu izmeklēšanu un sadarbojies ar ASV varasiestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!