Foto: DELFI

Vasarai tuvojoties, galvenie temati Igaunijas ekonomikā ir saistīti ar būvniecību un nekustamo īpašumu. Protams, būtiska tēma ir Covid-19 ierobežojumu atcelšana, piemēram, no 2. jūnija vairs nav obligāti jāvalkā maskas. Kaislības Igaunijā raisa arī jaunā budžeta stratēģija un ar to saistītie ieguldījumi un lietas, ko nāksies "apgriezt".

Karstais nekustamā īpašuma tirgus

Aprīlī Tallinā pārdoti 983 dzīvokļi, un vidējā cena par kvadrātmetru šajā mēnesī bija 2201 eiro. Kopumā veikti 1407 nekustamā īpašuma darījumi. Šāda statistika nav jaunums, bet jaunus dzīvokļus pērk, kamēr tie vēl ir tikai projekta stadijā, un to dara ar tādu sparu, ka Igaunijas Banka brīdina – ja nekustamā īpašuma tirgus spars nenorims, valsts būs gatava iejaukties ar ārkārtas pasākumiem.

Notiek dzīvokļu izsoles un vairāksolīšanas. Pārdošanas temps ir straujš, kas nozīmē, ka ne īpašnieki, ne nekustamā īpašuma biroji šobrīd nespēj precīzi noteikt nekustamo īpašumu vērtību. Daži eksperti uzskata, ka lielā aktivitāte, kurā iesaistās arī tie pircēji, kuri iepriekš neuzdrošinājās dzīvokli iegādāties Covid-19 dēļ, var beigties ar to, ka vienā brīdī visi, kam ir kaut nedaudz naudas un vēlmes, dzīvokli sev jau būs nopirkuši. Tajā pašā laikā arvien vairāk uzņēmēju ziņo par savām jaunbūvēm.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!