Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Indijas ekonomika iegrimusi recesijā, pandēmijai joprojām smagi ietekmējot Āzijas trešo lielāko tautsaimniecību, vēsta "CNN".

Piektdien publicētie oficiālie dati liecina, ka valsts iekšzemes kopprodukts laika posmā no jūlija līdz septembrim samazinājies par 7,5%, salīdzinot ar to pašu periodu pērn, kad ekonomika pieauga par vairāk nekā 4%.

Tas seko rekordlielam IKP kritumam par gandrīz 24% laika posmā no aprīļa līdz jūnijam, kas ir Indijas fiskālā gada pirmais ceturksnis.

"Lai ierobežotu Covid-19 pandēmijas izplatību, tika noteikti ierobežojumi saimnieciskajām darbībām, kuras [pirmā ceturkšņa laikā] netika uzskatītas par būtiskām," teikts Indijas Statistikas ministrijas piektdienas paziņojumā. "Lai gan ierobežojumi ir pakāpeniski atcelti, tas ir ietekmējis ekonomisko darbību," tajā norādīts.

Dati izceļ Indijas un Ķīnas kontrastējošo situāciju. Kamēr liela daļa pasaules valstu turpināja cīnīties ar vīrusu, Ķīnas ekonomikas atveseļošanās paātrinājās. Valsts ieviesa stingrus ierobežojumus un iedzīvotāju izsekošanas politiku, kuras mērķis bija ierobežot vīrusu, un atvēlēja simtiem miljardu dolāru lieliem infrastruktūras projektiem, lai veicinātu ekonomikas izaugsmi. Iespējams, ka tā būs vienīgā lielā ekonomika, kas gadu noslēgs lielāka nekā to iesāka, raksta "CNN".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!