Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievija ir nozīmīgs Latvijas uzņēmumu tirdzniecības partneris, preču eksporta un importa apjomiem summāri pērn sasniedzot trīs miljardus eiro. Ar Ukrainu un Baltkrieviju tirgošanās apjomi ir pieticīgāki, attiecīgi 456 un 651 miljons eiro. Krievijai iebrūkot Ukrainā, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs ir lēsis, ka uzņēmējiem nāksies meklēt alternatīvus tirgus un izejvielu piegādātājus.

Krievija ir būtisks Latvijas tirdzniecības partneris, pērn Latvijas uzņēmumi no Krievijas importēja preces 1,8 miljardu eiro apmērā, kas ir gandrīz divkāršs pieaugums salīdzinājumā ar 2020. gadu. Savukārt eksporta apjomi uz Krieviju sasniedza 1,2 miljardus eiro, kas ir nedaudz vairāk nekā gadu iepriekš.

Pērn būtiski palielinājies arī imports no Baltkrievijas – līdz gandrīz pusmiljardam eiro, bet eksports nosvārstījies robežās zem 200 miljoniem eiro. Savukārt eksports un imports uz un no Ukrainas pērn bijis līdzvērtīgs – ap 230 miljoniem eiro.

No kopējā Krievijas importa uz Latviju pērn 624 miljonus eiro veidoja minerālais kurināmais, tāpat būtisku apjomu veido dzelzs un tērauds, kā arī koks un koka izstrādājumi. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!