Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa prezidentūras laiks ekonomikā bijis strīdiem un diskusijām piesātināts – kaut arī vairāki ekonomikas rādītāji uzlabojušies, šis periods raksturīgs ar skaļu ekonomisku jautājumu risināšanu un asām sarunām par izmaiņām nodokļu politikā un cīņu starptautiskās tirdzniecības arēnā.

Trampam stājoties prezidenta amatā, ekonomikas izaugsme bija stabila un spēcīga, un pirmos trīs gadus tā turpināja augt, taču tad sekoja Covid-19 pandēmija un situācija krasi mainījās, līdz ar to var teikt, ka Tramps šo dažu laikā bijis prezidents divu ekonomikas periodu laikā. Pirmais ilga līdz martam, un tika sasniegti jauni pozitīvi rekordi – darba tirgū, biržās un citos sektoros. Otrais periods sākās martā un tas bija sliktākais periods ASV vēsturē un sasniegti negatīvi rekordi. Bezdarba līmenis sasniedza augstāko līmeni kopš Lielās Depresijas laikiem, taču atkal ātri atguvās, tiesa gan, aizvien ASV ekonomikas nākotne ir uz jautājuma zīmes.

Stabila izaugsme - līdz pandēmijai

Kopumā Trampa rīcība no ekonomiskā aspekta tiek vērtēta neviennozīmīgi – kaut arī ekonomikas rādītāji šajā laikā uzlabojušies, un viņš pats uzsver, ka tas ir viņa nopelns, daļa ekonomistu ir pretējās domās un norāda, ka viņš šo izaugsmi pārņēmis mantojumā no iepriekšējā prezident

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!