Foto: Reuters/Scanpix

Ķīna investēs 4,7 triljonus juaņu (641,3 miljardus eiro) lielos transporta infrastruktūras projektos, lai nomaļākajos valsts reģionos nodrošinātu uzticamus transporta savienojumus, vēstīja Ķīnas Starptautiskais radio.

Jaunais trīs gadu plāns ietver vairāk nekā 300 jaunu projektu, kuru vidū ir daudz projektu, lai ar dzelzceļu vai autoceļu savienotu valsts visizolētākos un nereti nabadzīgākos rajonus ar reģionāliem mezgliem.

Ķīnas Valsts attīstības un reformu komisijas pārstāvis Džens Dzjaņs teica, ka plašā investīciju programma ir daļa no solījuma līdz 2020. gadam Ķīnā izskaust nabadzību.

"Esam pārliecināti, ka uzticamu pārvietošanās ceļu pieejamība ir solis uz to, lai palīdzētu cilvēkiem izkļūt no nabadzības. Tādēļ mēs savos jaunajos plānos esam iekļāvuši lauku ceļu būvniecību, kas nākamo trīs gadu laikā savienos šīs nomaļās vietas ar reģionālajiem mezgliem," viņš teica.

Ķīnas unikālā topogrāfijas, jo īpaši valsts dienvidos un dienvidrietumos, dēļ daudzas kopienas ir palikušas izolētas no pārējās valsts, kas kavē šo kopienu pārstāvjiem saņemt valdības atbalstu un tādējādi viņi slīgst nabadzībā.

Jaunais transporta investīciju plāns arī ietver projektus, lai veidotu labākus savienojumus ar Ķīnas lielākajiem centriem, tostarp starppilsētu savienojumus Jandzi un Džudzjanas deltas reģionos, kā arī Pekinas–Tjaņdziņas–Hebejas rajonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!