Foto: PantherMedia/Scanpix

Polijas naftas pārstrādes un degvielas tirdzniecības kompānija "PKN Orlen" apsver iespēju sākt darbību degvielas mazumtirdzniecības biznesā Latvijā un Igaunijā, trešdien vēsta avīze "Eesti Päevaleht", atsaucoties uz "PKN Orlen" meitasuzņēmuma Lietuvā "Orlen Lietuva" ģenerāldirektoru Ireneušu Fonfaru.

Laikraksts norāda, ka poļi esot iecerējuši nopirkt Igaunijā kādu jau strādājošu DUS ķēdi, jo šajā Baltijas valstī visas labākās vietas degvielas mazumtirdzniecībai pašlaik jau ir aizņemtas.

"Kad "PKN Orlen" sāka darbību Baltijas valstīs, mēs plānojām izveidot DUS tīklu, kas aptver visu reģionu. Lietuvā mums pašlaik ir 35 DUS, un mēs joprojām lūkojamies uz Latviju un Igauniju. [Attiecīgu lēmumu] mēs neesam pieņēmuši, taču šāds plāns mums ir," avīze citē "Orlen Lietuva" vadītāja teikto.

Fonfara norādīja, ka "PKN Orlen" darbojas tā dēvētajā "premium" segmentā, tāpēc savām DUS izvēlas izdevīgākās vietas. Igaunijā tomēr šādas vietas pašlaik nav atrodamas. "Vienīgais risinājums ir iegādāties kādu jau esošu tīklu," atzina Fonfara.

Laikraksts neziņo, vai arī Latvijā "PKN Orlen" apsver kāda esoša DUS tīkla pārpirkšanu vai arī plāno būvēt savas DUS.

"Orlen" grupai Lietuvā pašlaik ir 35 DUS, kuras pārvalda kompānija "Ventus nafta".

"PKN Orlen" pieder 100% "Orlen Lietuva" akciju. "Orlen Lietuva" grupu veido naftas pārstrādes komplekss, kurā ietilpst Mažeiķu naftas pārstrādes rūpnīca, Būtiņģes terminālis un Biržu naftas cauruļvads, kā arī "Ventus nafta", degvielas vairumtirgotājs ""Mažeikiu naftos" prekybos namai", uzņēmumi "Paslaugos tau", "Emas" un "Naftel".

Igaunijā un Latvijā "Orlen" grupa nodarbojas ar degvielas vairumtirdzniecību.

Latvijā darbojas Lietuvā ražotās degvielas vairumtirgotāja ""Mažeikiu naftos" prekybos namai" meitasuzņēmums "Orlen Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!