Foto: Publicitātes foto
Latvijā izstrādātais bezpilota lidaparāts "AirDog" iekļuvis Lasvegasas elektronikas izstādes CES finālā kā labākais produkts, taču vēl ir iespējams piedalīties "tautas balsojumā" un ļaut Latvijas izstrādātajam produktam iegūt nomināciju "Best of Ces Awards 2015".

Elektronikas izstādē CES Lasvegasā pirmo reizi iekļauta arī atsevišķa nodaļa robotiskām sistēmām, kurā piedalījās "AirDog".

Par "AirDog" iespējams nobalsot šeit.

"Braucot uz šo izstādi, mūsu mērķis bija parādīt tehnoloģiju pasaulei, ka "AirDog", ar kuru veiksmīgi startējām kolektīvās iepirkšanās vietnē "Kickstarter", ir praktiski gatavs lietošanai un nodemonstrēt tā "demo" lidojuma prasmes plašākai publikai. Šim nolūkam mēs izvēlējāmies izstādes vietu ne tikai hallē, bet arī ārpus tās, pie kuras uzstādījām skeitborda rampu," portālam "Delfi" norādīja "AirDog" idejas autors Edgars Rozentāls.

"Turklāt, lai to visu parādītu atraktīvāk, mēs piesaistījām "Red Bull" komandas pārstāvi un Latvijā pirmo profesionālo skeitbordistu Madaru Apsi, kurš uz izveidotās rampas rādīja dažādus iespaidīgus trikus, bet "Airdog" tam sekoja pa gaisu un filmēja," skaidroja Rozentāls.

"AirDog" ir vienīgais uzņēmums no Latvijas, kas šogad piedalās CES 2015 izstādē ASV.

CES 2015 šogad piedalās nepilni 4 000 dalībnieku, savukārt to apmeklē ap 140 000 cilvēku un gandrīz 7000 mediju pārstāvju.

Jau vēstīts, ka CES izstādē Lasvegasā izrādīti vairāki desmiti bezpilota lidaparāti, sākot no ar pultīm vadāmām rotaļlietām līdz profesionāliem kinooperatoriem paredzētiem rīkiem.

"AirDog" izstrādāts, lai iemūžinātu ekstrēmo sporta veidu piedzīvojumus, kā sērfošana, slēpošana, bezceļa riteņbraukšana un citas aktivitātes. "AirDog" pēc GPS raidītāja autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru.

"Helico Aerospace Industries" dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!