Foto: Pixabay
"Mastercard" šonedēļ paziņoja, ka šogad plāno sākt savā tīklā piedāvāt atbalstu noteiktām kriptovalūtām, pievienojoties vairākām lielajām kompānijām, kas ir nākušas klajā ar līdzīgiem paziņojumiem.

Kredītkaršu kompānijas paziņojums nāca vairākas dienas pēc tam, kad "Tesla" vadītājs Īlons Masks atklāja, ka kompānija ir iegādājusies "Bitcoin" 1,5 miljardu ASV dolāru vērtībā un drīz pieņems to kā maksājuma veidu. Aktīvu pārvaldītājs "BlackRock" un maksājumu kompānijas "Square" un "PayPal" arī nesen ir paziņojušas par nodomu izmantot tirdzniecībā kriptovalūtas. "Mastercard" jau tagad piedāvā kartes, kas ļauj personām veikt darījumus kriptovalūtās, bet neizmantojot kompānijas tīklu.

"Tas radīs daudz lielākas iespējas pircējiem un tirgotājiem, ļaujot tiem veikt darījumus pilnīgi jaunu maksājumu veidā. Šīs pārmaiņas var pavērt jauniem iespējas tiem, kuri jau tagad izmanto digitālos aktīvus," teic "Mastercard". Kompānija norādīja, ka ne visas kriptovalūtas tiks atbalstītas tās tīklā, piebilstot, ka daudziem simtiem apritē esošo digitālo aktīvu vēl ir jāstiprina atbilstības nodrošināšanas pasākumi. Daudzām kriptovalūtām ir grūtības iegūt investoru un plašākas sabiedrības uzticību to spekulatīvā rakstura un nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanas potenciāla dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!