Foto: Reuters/Scanpix
Ātrās ēdināšanas restorānu ķēdes "McDonald's" kādreizējie piegādātāji no "T&S Farm" Tenesijā atzīti par vainīgiem nežēlībā pret dzīvniekiem, vēsta "USA Today".

Šī gada vasarā nevalstiskā dzīvnieku tiesību organizācija "Mercy for Animals" ar slēptās kameras palīdzību pierādīja, ka "T&S Farm" īpašnieki Tomass un Sūzana Blesingeimi savā vistu fermā izturas īpaši nežēlīgi pret cāļiem, kurus kompānija piegādā "McDonald's" "nagetu" gatavošanai.

Pēc skandalozā video jau vasarā "McDonald's" pārtrauca sadarbību ar piegādātājiem. Tagad uzņēmuma īpašnieki, kas abi redzami nežēlīgajā video, tiesā atzīti par vainīgiem.

Piespriestais sods pēc Tenesijas likumdošanas gan izrādījies simbolisks – katram no uzņēmējiem jāsamaksā 25 ASV dolāri, jāapmaksā tiesāšanās izdevumi, kā arī abiem noteikta turpmāka policijas uzraudzība.

"McDonald's" ir pasaulē lielākais ātrās ēdināšanas gigants. Šā gada trešajā ceturksnī tas strādāja ar 1,3 miljardu ASV dolāru peļņu, kas ir par 22,5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn. Tāpat kompānija ar vidēji 9,6 miljoniem apmeklētāju gadā ir populārākais restorānu tīkls Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!