Foto: Pixabay

Piektdien naftas cenas turpināja sarukt, tirgus dalībniekiem paužot bažas par iespējamo procentu likmju pieaugumu, vājāku pieprasījumu pasaulē un Covid-19 ierobežojumiem Ķīnā, raksta "Reuters".

"Brent" cena saruka par 1,3 dolāriem jeb 1,2% līdz 107,03 dolāriem par barelu, bet ASV WTI cena saruka par 1,27 dolāriem jeb 1,2% līdz 102,52 dolāriem par barelu.

Abu veidu līgumu cenas šonedēļ sarukušas par aptuveni 4,2%.

Šī gan bijusi vismierīgākā nedēļa naftas tirgū kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā.

"Bažas saistībā ar izaugsmi Ķīnā šobrīd ietekmē naftas cenas Āzijā, ko papildina akciju pārdošanas vilnis, kas vienas nakts laikā pārņēma ASV finanšu tirgus, investoriem bažījoties, ka Federālo Rezervju sistēmas pasākumi stingrākas monetārās politikas ieviešanai varētu palēnināt izaugsmi arī ASV," norāda OANDA vecākais tirgus analītiķis Džefrijs Halijs.

Vienlaikus tirgus situācija ir saspringta, un piedāvājums varētu būt ierobežots, ja Eiropas Savienība turpinās mazināt Krievijas naftas iegādes.

"Iespējamais embargo, aizvien striktākas sankcijas Krievijai, kā arī piedāvājuma samazinājums, ko radījis karš Ukrainā, palīdzēs ilgtermiņā naftas cenas turēt augstā līmenī," paredz "CMC Markets" analītiķe Tīna Tenga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!