Foto: Reuters/Scanpix
Nodokļu parādu amnestija Indijā mudināja desmitiem tūkstošus cilvēku deklarēt savus ienākumus un uzkrājumus. Rezultātā valsts atguvusi 8,4 miljardus eiro, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Deklarāciju iesniegšana ilga četrus mēnešus un noslēdzās piektdien, 30. septembrī. iesniegtas 64 275 deklarācijas, paziņoja finanšu ministrs Šri Aruns Džaitlijs. Visiem iesniedzējiem apmaiņā pret nodokļu un soda naudas nomaksu tika solīta imunitāte pret apsūdzību celšanu no valsts puses.

Lēsts, ka valsts no nodokļu parādu amnestijas varētu iegūt līdz pat četriem miljardiem eiro.

Nedeklarētie ienākumi ir plaši izplatīta problēma Indijā. Šogad Indijas valdība sazinājusies ar 700 tūkstošiem cilvēku, kuri turēti aizdomās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, lai mudinātu viņus deklarēt savus ienākumus un uzkrājumus.

Nodokļu parādu amnestijai atsaucās grupa cilvēku, kuri Mumbajā uz ielas tirgo ēdienu. Viņi kopā deklarējuši 6,7 miljonus eiro.

Tomēr iespaidīgās atgūtās summas varētu būt vien aisberga redzamā daļa. Valdības izmeklētāji lēš, ka slepenos Šveices bankas kontos un ofšoros varētu būt noglabāti 444 miljardi eiro. Ap 500 indiešu tika atrasti nopludinātajos "Panamas dokumentos".

Valdība sola, ka iegūtie līdzekļi tiks izmantoti sabiedrības labklājības veicināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!