Foto: Publicitātes foto

Nākamajos piecos gados "Neste" piegādās "DHL" aptuveni 320 tūkst. tonnu (400 milj. litru) "Neste MY" ilgtspējīgās aviācijas degvielas. Šis ir līdz šim lielākais "Neste" līgums par ilgtspējīgas aviācijas degvielas (SAF) piegādēm un viens no lielākajiem SAF līgumiem aviācijas nozarē.

Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz aviācijas loģistikas dekarbonizāciju, paplašinot uzņēmumu jau esošo sadarbību.

"Šis nozīmīgais līgums, kas ir mūsu visu laiku lielākais līgums SAF piegādēm, norāda uz aizvien pieaugošo nepieciešamību un steidzamību, kā arī apņemšanos rīkoties, lai novērstu ar aviācijas nozari radītās emisijas. Ar prieku speram šo soli kopā ar "DHL", kurš parāda abu uzņēmumu kopīgās ambīcijas un tas ir progress ceļā uz tīrākas planētas radīšanu mūsu bērniem," norāda "Neste" prezidents un izpilddirektors Pīters Vanakers (Peter Vanacker).

Šīs sadarbība ļaus samazināt siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešus par vismaz 20 miljoniem tonnu CO2 ekvivalenta gadā līdz 2030. gadam. SAF ir stūrakmens aviācijas nozares centieniem līdz 2050. gadam sasniegt neto nulles emisijas. Lai sasniegtu šo mērķi, ir vajadzīgi kopīgi centieni visā aviācijas ķēdē ar visām ieinteresētajām personām, izmantojot visas pieejamās atjaunojamās izejvielas un risinājumus, skaidro Vanakers.

"SAF izmantošana pašlaik ir viens no aviācijas nozares galvenajiem veidiem, kā samazināt CO2 emisijas aviācijas degvielas dzīves cikla laikā ar pašlaik pieejamajiem gaisa kuģu veidiem, papildina "Deutsche Post DHL Group" izpilddirektors Franks Apels (Frank Appel).

Savā Ilgtspējas ceļvedī "Deutsche Post DHL Group" ir apņēmusies līdz 2030. gadam visam gaisa transportam izmantot 30% SAF piemaisījuma. "Neste" SAF tiek ražota no ilgtspējīgi iegūtiem, 100% atjaunojamiem atkritumiem un blakusproduktiem. Parasti tā tīrā veidā un savā dzīves ciklā spēj samazināt siltumnīcefekta izraisošo gāzu izmešus pat par 80% salīdzinājumā ar fosilo aviācijas degvielu, ko tā aizstāj, tādējādi ievērojami samazinot loģistikas kompānijas kaitīgo ietekmi uz vidi.

Ņemot vērā Singapūras pārstrādes rūpnīcas pašreiz notiekošo paplašināšanu un Roterdamas ražotnes pielāgošanu, Neste līdz 2023. gada beigām spēs gadā saražot aptuveni 1,5 miljonus tonnu (aptuveni 1,875 miljardus litru) ilgtspējīgas aviācijas degvielas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!