Foto: PantherMedia/Scanpix
Baltijas valstīs strādājošo "Olympic Casino" spēļu zāļu īpašniece "Olympic EG" lielāko daļu savu brīvo līdzekļu investējusi zeltā, kļūstot par trešo lielāko zelta rezervju īpašnieci Igaunijā aiz Centrālās bankas un zelta tirgotāja "Tavex", pirmdien informē portāls "Delfi.ee".

"Olympic EG" (OEG) Finanšu pārvaldes vadītājs Dons Jēgers paskaidroja, ka akcionāri gada sākumā ir mainījuši valūtas līdzekļu pārvaldīšanas principus, atsakoties no lielas daļas ārvalstu valūtas groza un aizstājot to ar zeltu nodrošinātiem vērstpapīriem.

Viņš atzina, ka ar zeltu nodrošinātā summa bija aptuveni astoņi miljoni eiro ( 5,6 miljoni Latu) . Salīdzinājumam, Igaunijas bankā zelta rezerves atbilst 10 miljoniem eiro (7 miljoniem latu).

"Olympic EG" valdes priekšsēdētājs Armins Karu atzinis, ka investīcijas zeltā ir bijis akcionāriem izdevīgs darījums.

"Zelts kā investīcija ir pietiekami likvīds, lai resursi, kas tajā ieguldīti nekavējoties tiktu atbrīvoti, ja ir jārunā par jauniem ieguldījumiem , kas nepieciešami OEG pamatbiznesam," skaidro Karu.

Viņš piebilst, ka pasaulē finanšu tirgos vērojama arvien lielāka neuzticība ieguldījumiem valūtās un zelts ir viena no "drošajām ostām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!