"Covid-19" pandēmijas laikā Lielbritānijas iedzīvotāji, meklējot izklaides, atgriezušies pie pārbaudītām vērtībām un nodevušies grāmatu lasīšanai. BBC vēsta, ka pasaulslaveno "Harija Potera" grāmatu izdevējam pērn tirdzniecības apjomi pieauguši par 14%.

Lielbritānijas grāmatu izdevēji "Bloomsbury Publishing" ziņo, ka laikā no 2020. gada februāra līdz 2021. gada februāra beigām uzņēmumam ir izdevies palielināt pārdoto apjomu par 14% un palielināt peļņu par teju 20 miljoniem britu mārciņu.

"Cilvēki alga pēc intelektuāla stimula un komforta," sacījis izdevniecības vadītājs Naidžels Ņūtons, piebilstot, ka pieaugusī lasītkāre bija "saules stars" tumšajā gadā.

Izdevniecība arī ir cerīga, ka pēc ierobežojumu atcelšana interese par grāmatām nemazināsies.

Kopumā "Bloomsbury Publishing" ir apsteiguši pārējo grāmatizdevēju sektoru, kas vidusmērā pieredzēja izaugsmi tikai par 2%, ziņo BBC.

Ņūtons norādījis, ka grāmatu veikalu atkal atvēršana pēc ierobežojumu mīkstināšanas pavasarī ir bijusi ļoti veiksmīga uzņēmumam.

Šī ir izdevniecība, kurai pieder tiesības publicēt visā pasaulē iemīļoto grāmatu sēriju par burvi Hariju Poteru. Pandēmijas laikā, kā ziņo izdevēji, grāmatu sērijas tirdzniecības pieauga par 7%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!