Foto: Publicitātes foto

Paredzams, ka kopējā pasažieru plūsma trijās Lietuvas lidostās saistībā ar koronavīrusa krīzes dēļ apturētajiem lidojumiem šogad samazināsies par 50%, prognozē valsts lidostu operatorkompānija "Lietuvos oro uostai".

Kā lēš kompānija, ja nebūs otrā Covid-19 viļņa, pasažieru plūsma un reisu skaits pagājušā gada līmeni sasniegs tikai 2021. gada nogalē.

Pasažieru plūsma varētu jūtami pieaugt jūlijā, bet gada beigās sasniegt 80% no 2019.gada līmeņa, norādījis "Lietuvos oro uostai" Aviācijas pakalpojumu nodaļas vadītājs Aurims Stikļūns.

Pēc viņa teiktā, pavasara krituma ietekme ir ļoti jūtama, bet jūlijā var cerēt uz lūzuma punktu.

Gaidāms, ka jūlijā Viļņas, Kauņas un Palangas lidostas apkalpos reisus 70 maršrutos - par 26 mazāk nekā šai laikā pērn. Kopējam maršrutu skaitam šogad vajadzētu sasniegt 102 - par sešiem vairāk nekā pērn.

Stikļūns norādījis, ka lidojumu atsākšanu no Lietuvas jau apstiprinājušas visas aviokompānijas, izņemot "Ukraine International Airlines".

Kravu pārvadājumi karantīnas laikā nav apstājušies, un tiek prognozēts, ka šogad tiem vajadzētu pieaugt par 14%. Martā un aprīlī šī plūsma pieauga par 20%, galvenokārt saistībā ar medicīnisko kravu pārvadājumiem.

Uzņēmuma pārstāvis norādījis, ka pasaulē kopējā pasažieru plūsma šogad tiek prognozēta par 50% mazāka nekā pagājušajā gadā, bet Eiropā kritums var sasniegt 57%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!