Foto: Kolāža/Fotogrāfijas no privātā arhīva

Zviedrijas-Ukrainas IT uzņēmums "Sigma Software", kurš bija bāzējies Harkivā, dalās ar darbinieku stāstiem, ko viņi piedzīvoja, 24. februāra agrā rītā sākoties Krievijas militārajam iebrukumam Ukrainai. Uzņēmums arī saka paldies Latvijai par palīdzību šajos grūtajos laikos.

24. februārī pulksten 5:00 cilvēku dzīves Ukrainā mainījās uz visiem laikiem. Ukraiņus visā valstī pamodināja šausminošās trauksmes signālu skaņas un sprādzieni, Krievijas bruņotajiem spēkiem iebrūkot kaimiņvalstī.

"Es knapi spēju padomāt, neko no iepriekš iegūtās informācijas par rīcību šādās situācijās vairs neatcerējos," atzīst personāla vadītāja Sofija.

"Nedēļas laikā mums izdevās atrast mājvietu 800 kolēģiem un viņu mājdzīvniekiem – aptuveni 120 kaķiem, suņiem, kāmjiem un citiem dzīvniekiem," stāsta pasākumu menedžere Keita.

Savukārt UI dizainers Kirilo atceras, ka 24. februāra vakaru bija plānojis pavadīt, kopā ar kolēģiem vakariņojot, taču viņi tikās, lai apspriestu iespējamos veidus, kā pamest apšaudīto Harkivu. Vēlāk viņš atgriezās pilsētā, lai palīdzētu tur palikušajiem cilvēkiem.

Mārketinga speciāliste Nastja pirmo kara dienu atceras kā piepildītu ar izmisumu un sirdi plosošām ziņām. Taču viņa ātri saprata, ka jāpaliek Ukrainā un jāpalīdz. "Manas ģimenes vīrieši devās aizstāvēt valsti, tāpēc es nevarēju palikt malā," viņa saka.

Rakstā lasāms šo un vēl citu "Sigma Software" darbinieku piedzīvotais un lēmumi, saskaroties ar kara šausmām. Viņi šajos apstākļos turpinājuši strādāt, kā arī palīdz gan Ukrainas armijai, gan citiem civiliedzīvotājiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!