Vācijas lielākā banka "Deutsche Bank" pamatīgi samulsinājusi kādu klientu, nejauši viņam uz kontu pārskaitot sešus miljardus ASV dolāru, ziņo aģentūra "Bloomberg".

Negadījums noticis vasarā, kad kāds nesen darbu sācis bankas darbinieks vienkārši kļūdījies, interneta pārskaitījumu sistēmā ievadot nepareizu bankas konta simbolu kombināciju. Kā vēsta "Financial Times", banka aizvien nav paskaidrojusi, kā tehniski šāda kļūda bijusi iespējama.

Nauda jūnijā tika pārskaitīta kādam ASV hedžfondu baņķieriem, kurš bijis pretimnākošs un iespaidīgo summu diennakts laikā bankai atgriezis.

Kā vēsta "Bloomberg", bankas šādu kļūdu apzīmē īpašā vārdā - "resnā pirksta" kļūme.

Banka pēdējā laikā regulāri nonāk mediju virsrakstos ar ne pārāk pozitīvām ziņām. Tā oktobra sākumā "Deutsche Bank" brīdināja, ka tā šā gada trešajā ceturksnī reģistrēs tīros zaudējumus 6,2 miljardu eiro apmērā un dividenžu izmaksa šim gadam varētu tikt atcelta.

Tāpat banka šobrīd ierauta starpbanku procentu likmju "Libor" manipulēšanas skandālā un Šveices varasiestādes pret to sākušas izmeklēšanu saistībā ar iespējamu cenu fiksēšanu dārgmetālu tirgū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!