Foto: LETA

Krievijas lielākā naftas kompānija "Rosņeftj", kuras akciju kontrolpakete pieder valstij, no valdības par apmēram 4,8 miljardus eiro vērtu summu iegādājusies naftas kompānijas "Bašņeftj" akciju kontrolpaketi, trešdien paziņoja Krievijas ekonomikas attīstības ministrs Aleksejs Uļukajevs.

Viņš informēja, ka 50,08 % akciju pārdotas par 329 miljardiem 690 miljoniem rubļu (4,781 miljards eiro), un šī summa tiks ieskaitīta valsts budžetā.

Pēc Uļukajeva teiktā žurnālistiem, valdība saņēmusi divus saistošus priekšlikumus "Bašņeftj" akciju kontrolpaketes iegādei, un "Rosņeftj" piedāvātā cena bijusi lielāka. Otru pretendentu ministrs neatklāja.

Uļukajevs arī norādīja, ka "Bašņeftj" akciju pārdošana kompānijai "Rosņeftj" "palīdzēs saglabāt" "Bašņeftj" "aktīvu viengabalainību" un "atbalstīs plānus" privatizēt 19,5 % "Rosņeftj" akciju.

Savukārt Krievijas prezidents Vladimirs Putins bankas VTB rīkotajā forumā "Krievija sauc!" sacīja, ka "Bašņeftj" akciju kontrolpaketes privatizācija ir "akurāta, ņemot vērā sinerģijas efektu un maksimālā ieguvuma saņemšanu no budžeta fiskālo interešu viedokļa".

Šovasar Krievijas valdība atlika "Bašņeftj" akciju privatizāciju, cerot uz to vērtības pieaugumu.

Vēl 25 % "Bašņeftj" akciju pieder Baškortostānas republikai, kur bāzēta kompānija. Uzņēmuma akcijas arī tiek kotētas biržā.

Apmēram 60 % "Rosņeftj" akciju pieder Krievijas valsts uzņēmumam "Rosņeftegaz", bet Lielbritānijas naftas kompānijai BP pieder apmēram 20 % akciju. "Rosņeftj" akcijas arī tiek kotētas biržā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!