Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Rūpniecības produkcijas ražošanas un pārdošanas apjoms Lietuvā janvārī-maijā konstantās cenās bijis 15,3 miljardi eiro, kas ir par 18,9% vairāk nekā pagājušā gada pirmajos piecos mēnešos, paziņojis Lietuvas Statistikas departaments.

Maijā rūpniecības produkcijas izlaide Lietuvā sasniegusi 2,9 miljardus eiro, kas salīdzinājumā ar aprīli samazinājusies par 7,6%, savukārt gada izteiksmē tā augusi par 4,3%.

Mēneša salīdzinājumā 55,8% kritumu piedzīvoja naftas produktu pārstrāde, kas saistīts ar Baltijas valstīs vienīgā naftas pārstrādes uzņēmuma "Orlen Lietuva" ražošanas apturēšanu Mažeiķu rūpnīcas tehniskās apkopes dēļ.

Tāpat mēneša izteiksmē izlaides kritums reģistrēts transporta aprīkojuma ražošanā, kas sarukusi par 15,5%, tehnikas un aprīkojuma remonta un uzstādīšanas izlaidē, kas samazinājusies par 14,6%, kā arī citu nemetālu minerālu produkcijas ražošanā, kas kritusies par 4,7%.

Jau vēstīts, ka Lietuvas rūpniecības produkcijas ražošanas un pārdošanas apjoms pērn konstantās cenās bijis 28,4 miljardi eiro jeb par 20% lielāks nekā 2020. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!