Foto: AFP/Scanpix
Krievijas lielākais naftas uzņēmums "Rosneft", kuru negatīvi ietekmējušas ASV pret Maskavu noteiktās sankcijas, lūdzis valdībai palīdzēt atmaksāt tā vērienīgās parādsaistības, ceturtdien vēsta laikraksts "Vedomosti".

Laikraksts ziņo, ka "Rosneft" vadītājs Igors Sečins valdībai nosūtījis vēstuli, kurā izklāstītas piecas iespējas, kā tā varētu palīdzēt atmaksāt uzņēmuma gandrīz 45 miljardu dolāru (34 miljardu eiro) parādsaistības.

Vairāk nekā pusi no šīm parādsaistībām nepieciešams atmaksāt līdz nākamā gada beigām.

"Rosneft" preses pārstāve komentārus šajā jautājumā pagaidām nesniedz.
"Vedomosti" raksta, ka Sečins lūdzis valdību izmantot vienu no diviem tās ārkārtas gadījumiem paredzētajiem fondiem, lai iegādātos 1,5 triljonus rubļu (30,9 miljardus eiro) īpaši emitētās "Rosneft" obligācijās.

Tāpat ierosināts "Rosneft" bez konkursa piešķirt tiesības iegūt kontroli pār jauniem Arktikas un piekrastes naftas ieguves laukiem.

ASV noteiktās sankcijas paredz, ka "Rosneft" un "Novatek", kas ir privāts gāzes uzņēmums, kuru vada prezidentam Vladimiram Putinam tuvi sabiedrotie, kā arī divas valstij piederošas bankas ASV tirgū var iegūt tikai īstermiņa aizdevumu, kuru nepieciešams atmaksāt 90 dienu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!