Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Saūda Arābijas enerģētikas kompānija "Saudi Aramco" vairs nav pasaulē pelnošākā kompānija, jo Covid-19 pandēmija vājinājusi pieprasījumu pēc naftas, raksta "Business Insider".

"Saudi Aramco" paziņojusi, ka pērn tās peļņa bija par 44% mazāka, sarūkot līdz 49 miljardiem ASV dolāru. Pasaules lielākās naftas kompānijas pārstāvji gan sacījuši, ka, neskatoties uz rezultātiem, uzņēmums plāno izmaksāt dividendes par pilnu gadu 75 miljardu dolāru apmērā.

"Ņemot vērā, ka Covid-19 būtiski ietekmēja kompānijas darbību, mēs lielāku uzsvaru likām uz kapitāla un operatīvās darbības efektivitāti," norāda "Aramco" vadītājs Amins Nassers.

Kompānijas pārstāvji skaidrojuši, ka rezultātus ietekmēja gan zemākas naftas cenas, gan zemāks pieprasījuma apjoms, kā arī zemāka peļņa citos kompānijas darbības segmentos.

Ņemot vērā peļņas kritumu, pasaules pelnošākās kompānijas titulu ieguvusi "Apple", kuras peļņa pērn bijusi 59 miljardi dolāru. Eksperti gan norāda, ka šis prieks var būt īslaicīgs, ņemot vērā, ka šajā gadā naftas cenas atgūstas, un 2019. gadā "Aramco" peļņa bija 88 miljardi dolāru.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!