Foto: Unsplash

Spānijas dienvidos aizturēts "viens no lielākajiem Eiropas naudas atmazgātājiem", ceturtdien paziņojusi Eiropas Savienības (ES) tiesībaizsardzības aģentūra "Eiropols", norādot, ka aizdomās turamais, domājams, atmazgājis vairāk nekā 200 miljonus eiro.

Britu un īru izcelsmes aizdomās turamais tika aizturēts pirmdien starptautiskā policijas operācijā, ko vadīja Spānijas Civilā gvarde. Tajā piedalījās arī Lielbritānijas, Nīderlandes un Īrijas tiesībsargāšanas iestādes. Operāciju koordinēja "Eiropols".

Spānijā tika aizturēti arī divi viņa līdzdalībnieki, un vēl viens tika aizturēts Lielbritānijā, paziņojis "Eiropols".

Aģentūra neatklāja aizdomās turamā vārdu, bet izmeklēšanai tuvu stāvošs avots un Īrijas laikraksti ziņo, ka aizdomās turamo sauc Džons Fransiss Morisejs un viņš ir saistīts ar Kinahanu klana noziedzīgo grupējumu.

62 gadus vecais Morisejs "un viņa līdzdalībnieki bija atbildīgi par liela daudzuma skaidras naudas iekasēšanu no noziedzīgām organizācijām, kuru pēc tam nogādāja citām noziedzīgām organizācijām citās valstīs," paziņoja "Eiropols".

Izmantojot tā saukto havalas pagrīdes banku sistēmu, kas darbojas, pamatojoties uz klātienes darījumiem, "tiek uzskatīts, ka aizdomās turamie ar šo metodi ir atmazgājuši vairāk nekā 200 miljonus eiro", paziņoja "Eiropols".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!