Foto: AFP/Scanpix
Reitingu aģentūra "Standard & Poor 's" pirmdien pazeminājusi Itālijas valsts parādu reitingu no "A+" līdz "A" ar negatīvu attīstības prognozi, otrdien informē aģentūra "Bloomberg".

Reitinga izmaiņu aģentūra skaidroja, ar "vājām ekonomiskās izaugsmes izredzēm." Tāpat norādīts, uz "nestabilu valdošo koalīciju, un nesaskaņām starp ministru kabinetu un parlamentu, kas var radīt situāciju, ka valdība nevar reaģēt uz iekšējām un ārējām makroekonomikas problēmām".

"Standard & Poor 's " arī pārskatījusi Itālijas ekonomikas izaugsmes prognozi. Saskaņā ar jauno vērtējumu, Itālijas IKP 2011-2014. gadā pieaugs par 0,7 procentiem. Iepriekš "Standard & Poor's" sagaidīja, ka IKP pieaugums Itālijā šajā laikā būs 1,3 procenti.

Ārējā parāda lieluma ziņā - 120 procenti no IKP - Itālija ieņem otro vietu starp ES valstīm. "Standard & Poor 's" norāda, ka ar šo rādītāju Itālija ir līdere starp visām "A" reitinga kategorijas valstīm.

Itālija ir sestā eirozonas valsts, kurai 2011. gadā "Standard & Poor 's" pazemināja kredītreitingu. Iepriekš aģentūra pazemināja reitingu Spānijai, Īrijai, Portugālei, Kiprai un Grieķijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!