Foto: DELFI

Ar grūtībām saskāries mazumtirgotājs "Stockmann Group" gatavojas pārdot savu galveno universālveikalu Helsinkos, kā arī citus īpašumus, pirmdien, 14. decembrī, paziņojis uzņēmums, atklājot savu restrukturizācijas stratēģiju. Tāpat uzņēmums plāno pārdot arī savus veikalus Tallinā un Rīgā, norādot, ka turpinās darbību kā nomnieks pārdotajos īpašumos, kā arī tiešsaistē, ziņo Somijas sabiedriskais medijs "YLE". Darbinieku skaita izmaiņas netiek plānotas.

Ieņēmumi no īpašumu pārdošanas tiks izmantoti parādu nomaksai, teikts uzņēmuma biržas paziņojumā, norādot, ka tā saistības sasniedz gandrīz 740 miljonus eiro.

Universālveikalu ķēde tika izveidota 1862. gadā, bet, kā daudzi citi līdzīgi mazumtirgotāji, pēdējos gados ir saskārušies ar grūtībām. Turklāt koronavīrusa pandēmijas postošā ietekme piespieda uzņēmumu iesniegt pieteikumu par uzņēmumu pārstrukturēšanu Helsinku apgabala tiesā.

"Stockmann" norāda, ka ir vienojies par jauniem nomas līgumiem grupas veikaliem Vantā, Turku, Tamperē un Espo, kā arī birojiem Helsinkos, un atzīmē, ka sarunas par veikalu tirdzniecības centrā "Itis" Helsinkos vēl turpinās. Uzņēmuma izpilddirektors Jari Latanens teic, ka restrukturizācijas plāns palīdzēs uzņēmumam "panākt labāko iespējamo iznākumu visām iesaistītajām pusēm."

"Kopā ar citiem jau veiktajiem pasākumiem – piemēram, izmaksu līmeņa pielāgošanu, jaunas uzņēmējdarbības stratēģijas pieņemšanu, procesu racionalizēšanu un vairāku citu operatīvo pasākumu īstenošanu – pārstrukturēšana nodrošinās "Stockmann" nākotni kā pionierim modes, mājas preču un skaistumkopšanas produktu jomā. Pārstrukturēšanas programma ļaus "Stockmann" veikt 2021.-2028. gadam plānotās investīcijas, kas nepieciešamas uzņēmuma attīstībai," norāda Latanens.

Uzņēmums skaidro, ka tas saglabās savas modes preču veikalu ķēdes "Lindex" īpašumtiesības, norādot, ka ieņēmumi no šī biznesa tiks novirzīti parādu nomaksai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!