Foto: AFP/Scanpix

Tadžikistānas prezidents Emomali Rahmons iecēlis savu 27 gadus veco dēlu Rustamu Emomali par valsts korupcijas novēršanas biroja priekšnieku, vēsta portāls "Gazeta.ru".

Līdz šim prezidenta dēls vadījis valsts muitas dienestu, savukārt 2012.gadā jaunais vīrietis vadījis arī valsts futbola federāciju. 1987.gadā dzimušais prezidenta pēctecis absolvējis Tadžikistānas Valsts universitātes ekonomikas fakultāti. Viņš ir precējies, divu bērnu tēvs.

Iepriekš Krievijas mediji vēstījuši, ka Rustams vairākkārt ticis iecelts augstos amatos, tādējādi viņš pamazām tiekot gatavots valsts prezidenta amatam.

Pašreiz valsts prezidents ir 63 gadus vecais Rahmons, kas pie varas ir kopš 1992.gada. Par prezidentu viņu iecēla Tadžikistānas Augstākā padome, bet kopš 1994.gada valsts līderis uzvarējis četrās prezidenta vēlēšanās pēc kārtas.

Tadžikistāna starptautiskajā korupcijas indeksā ieņem 152.vietu 174 valstu konkurencē, liecina "Transparency International" dati. Šis rādītājs liecina, ka valstī valda ārkārtīgi augsts korupcijas risks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!