Foto: Publicitātes attēli

Tallinas pašvaldība ir apstiprinājusi "Rail Baltica" Ulemistes (Ülemiste) transporta mezgla un tam piegulošās teritorijas detālplānojumu Tallinā, vēsta Igaunijas portāls "Delfi.ee".

Kā skaidro pašvaldība, svarīgs ir ne vien paša termināļa dizains, bet arī plašākas teritorijas labiekārtojums, publiskās ārtelpas kvalitāte, ērta lietošana. Šajā pilsētas daļā atrodas arī Tallinas starptautiskā lidosta, kas būs savienota ar jauno transporta mezglu. Pašvaldības pārstāvji pauda cerību, ka detālplānojums tiks pieņemts līdz šī gada augustam (šovasar vēl ir paredzēta piedāvātā risinājuma publiskā apspriešana) un "Rail Baltic" projekts tiks īstenots atbilstoši grafikam.

Paredzēts, ka terminālis kļūs par universālu un visaptverošu transporta mezglu, kas nepieciešams Tallinas ilgtspējīgai attīstībai. Kopumā detālplānojuma aptver 11,47 ha lielu teritorija.

Projekta pamatā ir "Zaha Hadid Architects" un "ESPLAN OÜ" kopdarbs, kuri uzvarēja 2019. gada Ulemistes pasažieru termināļa ēkas arhitektonisko risinājumu konkursā. Plānojums aptver komercplatību, sabiedrisko pakalpojumu un arhitektūras risinājumu integrāciju. Detālplānojuma izstrāde sākta 2020. gada pavasarī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!