Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Interneta tirdzniecības un multimediju izklaides milzis "Amazon" paredz, ka šī gada pēdējā ceturksnī uzņēmums pieredzēs lēnāku izaugsmi, ziņo BBC.

Pandēmijai sitot augstu vilni un miljoniem cilvēku atrodoties mājsēdē, ASV uzņēmums pieredzēja rekordlielu izaugsmi. Tagad tagad, kad Rietumu pasaulē vakcinācijas process ir relatīvi veiksmīgs un daudzviet ir cerība, ka rudenī nebūs jāievieš tik pat skarbi ierobežojumi kā pērn, "Amazon" paredz, ka izaugsme samazināsies.

Tendence novērojama bija arī šogad otrajā kvartālā, kad uzņēmuma ieņēmumi pieauga par 27% sasniedzot 113 miljardu atzīmi, bet tik un tā nesasniedza iepriekš plānoto līmeni. Tas atspoguļojās arī uzņēmuma akciju cenā, kas nokritās par 7%.

Tas gan nenozīmē, ka uzņēmuma ienākumi vai tirdzniecības pieaugums būs negatīvs. BBC vēsta, ka visticamāk tas saglabās pozitīvu tendenci.

Analītiķi min, ka šobrīd ar neskaidro Covid-19 situāciju un jaunajiem, infekciozākajiem slimības variantiem ir grūti paredzēt, kas notiks rudenī. Pastāv iespēja, ka Rietumu valstīs atgriezīsies stingrāki ierobežojumi, kas, protams, būs izdevīgi tādiem tirgotājiem kā "Amazon".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!