Foto: F64
Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks paziņojis, ka nevajadzētu steigties ar vīzu režīma ieviešanu ar Krieviju. Jaceņuka piesardzība skaidrojuma ar aplēsēm, ka Krievijā strādā aptuveni 3-4 miljoni ukraiņu, kuru deportēšana uz Ukrainu valstij varētu izmaksāt miljardiem ASV dolāru, analizē „KyivPost”.

Vīzu režīma ieviešana dotu legālu pamatu Krievijai pārskatīt valstī strādājošo ukraiņu darba atļaujas un atrast tajās „nepilnības”, nosūtot darba imigrantus atpakaļ uz Ukrainu.

Ik gadu ukraiņi, kuri strādā Krievijā, uz savu mītnes zemi sūta ap diviem miljardiem ASV dolāru, savukārt Krievijā viņi kopā nopelna ap 30 miljardiem ASV dolāru. Zaudējums nebūtu tikai divu miljardu apmērā, bet gan krietni lielāks, valstij pēkšņi sastopoties ar simtiem tūkstošu jaunu bezdarbnieku.

Lai gan tā ir tikai hipotētiska iespēja un Krievijas reakcijas prognoze, jārēķinās, ka turpmāko rietumu sankciju gadījumā pret Krieviju, imigrantu nosūtīšana atpakaļ uz mītnes zemi varētu būt viens no iespējamiem Krievijas atbildes soļiem.

Kā ziņots, ES un ASV jau pirmdien vērsušas sankcijas pret Krievijas un Krimas amatpersonām, kuras tiek vainotas Ukrainas krīzē.

ES dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien vienojās par sankcijām, kuras tiks vērstas pret 21 Krievijas un Krimas amatpersonu, kas tiek vainotas Ukrainas krīzē. Savukārt Savienotās Valstis pirmdien paziņoja, ka vērsīs sankcijas pret vairākām augstām Krievijas valdības amatpersonām un parlamenta deputātiem, kas tiek vainoti Ukrainas krīzē.

Saskaņā ar atsevišķu ASV prezidenta rīkojumu sankcijas tika noteiktas arī bijušajam Ukrainas prezidentam Viktoram Janukovičam un viņa padomniekam.

Ceturtdien Vašingtona paziņoja, ka sankcijas tiks vērstas arī pret citām Krievijas amatpersonām.

Saskaņā ar ASV Finanšu ministrijas sniegto informāciju sankcijām pakļauta arī Krievijas banka "Akcioņernij bank", kas pazīstama arī kā "Bank Rossija".

Amatpersonas stāsta, ka šajā bankā esot konti daudziem Krievijas elites pārstāvjiem no Putinam tuvām aprindām.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!