Foto: AFP/Scanpix/LETA

Populārās video dalīšanās lietotnes "TikTok'" īpašnieku kompānijas "ByteDance" līdzdibinātājs Džangs Jimins paziņojis, ka pametīs uzņēmumu, ziņo BBC.

Jimina aiziešana no ķīniešu uzņēmuma "ByteDance" ir uzskatāma par lielāko līdz šim pieredzēto satricinājumu kopš tā dibināšanas 2012. gadā. Jimins vēstulē uzņēmumam norādījis, ka viņam "trūkst ideāla menedžera prasmes" un ka viņš labprātāk strādā ar datiem un to izmantošanu cilvēku darba uzlabošanā.

"Es arī neesmu pārāk sociāli aktīvs un dodu priekšroku būšanai tiešsaistē, lasīšanai, mūzikai un pārdomām par nākotnes iespējām," raksta viens no pasaulē ārkārtīgi populārākās lietotnes veidotājiem. Pārmaiņas notiks sešu mēnešu periodā.

Pekinā dibinātājā kompānija, kura iepriekš ir vainota datu ievākšanā un nodošanā Ķīnas valdībai, var lepoties ar vairāk nekā 700 miljoniem aktīvo lietotāju. Sevišķi populārs "TikTok" ir starp jauniešiem.

BBC atgādina, ka pagājušajā mēnesī Ķīnas valdība vērsās pie "ByteDance" un vēl divpadsmit citiem tehnoloģiju uzņēmumiem ar brīdinājumiem to finanšu departamentiem, ka tehnoloģiju jomā ir novērota virkne pārkāpumu. Tas, kā skaidro analītiķi, ir viens no valdības soļiem kā panākt stingrāku kontroli par tehnoloģiju jomu, kurai iepriekš Ķīnā bija salīdzinoši brīvas rokas, jo tās ienesa miljardus Rietumu investīcijās un tēriņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!