Foto: Facebook/Dancer Bus

Lietuvā patlaban testē valstī izstrādāto un ražoto elektriskā autobusa "Dancer" prototipu, ko nākotnē plānots izmantot pasažieru pārvadāšanai Viļņas lidostā, raksta ārvalstu mediji.

Prototipu izveidojusi kompānijas "Vėjo Projektai group" meitaskompānija "Elektrinio transporto sistemos", kas īsteno projektu, ko finansē ES Reģionālās attīstības fonds.

Projekta ietvaros autobuss tiek testēts reālos apstākļos.

12 metrus garais autobusa "Dancer" prototips var pārvadāt gandrīz 90 pasažierus vienlaicīgi, tajā ir 32 sēdvietas un 56 stāvvietas.

Foto: Facebook/Dancer Bus

"Pirmie soļi Viļņas lidostā ir sperti, taču ceļš vēl ir garš, un joprojām tiek meklēti veidi, kā veicināt apkalpojošos uzņēmumus mainīt savu piesārņojošo transportu. Eiropā jau redzamas vairākas iniciatīvas – lidostu elektriskie autobusi, elektriskie taksometri, kas apkalpo ielidojošos un izlidojošos pasažierus, interese par citu alternatīvās degvielas transportlīdzekļu ieviešanu. "Dancer" ir lielisks piemērs tam, turklāt īpaši priecājamies, ka šis pasažieru autobuss ir Lietuvas uzņēmuma ražojums," saka Lietuvas satiksmes un sakaru ministrs Marius Skuodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!