Foto: AFP/Scanpix
Klajā nākot ziņām par nepareiziem datiem "Volkswagen" automašīnu izplūdes gāzu kontrolē, Vācijas autobūves kompānijas akciju cena pirmdien samazinājusies par 22,2%, ziņo "Bloomberg".

Vērtības straujais kritums piedzīvots pēc ziņām, par to, ka daļa no "Volkswagen" dīzeļdzinēju auto ASV ir aprīkota ar programmatūru, kas uzrāda nepatiesus datus par izplūdes gāzu emisiju.

Normālā braukšanas režīmā mašīnas, kas aprīkotas ar kļūdaino programmatūru, legālo gāzes emisijas apjomu pārsniegušas no desmit līdz pat 40 reizēm.

Akciju cena Frankfurtē, nokrītot par 22%, sasniegusi 125,4 eiro. Kā raksta "Bloomberg", kopējais vērtības kritums būtu lēšams pat 15,4 miljardu eiro apmērā.

Kompānija šobrīd solījusi veikt iekšējo uzņēmuma izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā šāda kļūda pieļauta. Uzņēmums arī paziņojis par 500 000 automašīnu atsaukšanu.

"Bloomberg" norāda, ka mašīnas, kurām konstatēti pārkāpumi, ASV tirdzniecībā nonākušas jau kopš 2009. gadā, un Vācijas uzņēmums no ASV varas iestādēm var sagaidīt līdz 18 miljardus ASV dolāru lielu naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!