Foto: Raivis Vilūns

Piramīdas shēmas, kuras šo programmu dalībnieki mēdz saukt par tīkla vai daudzlīmeņu mārketingu, ir ārkārtīgi populāras visā pasaulē. Iespējams, slavenākā ir ASV "Amway" piramīda, kur cilvēki no kompānijas iegādājas produktus, kas tiek pārdoti tālāk citiem, kuri tad atkal šos produktus pārdod. Tomēr pasaulē darbojas virkne citu, līdzīgu shēmu, kas, lai gan nav nelegālas, bieži vien tiek uzskatītas par neētiskām, jo pārdotie produkti mēdz būt nekvalitatīvi un neatbilstoši cenai. Piramīdas augšpusē esošie parasti ir miljonāri. Svarīgs ir fakts, ka, lai gan visas šīs programmas sola "finansiālo brīvību", pētījumi un matemātiskie aprēķini ir pierādījuši, ka pelna tikai pati piramīdas spice, kamēr apakšā esošie pat zaudē. Šajās sistēmās ierautie mēdz tērēt naudu arī par konferencēm un "mācību materiāliem". Šonedēļ "Delfi" rakstīja par tīkla mārketinga kompāniju "NL International" (NL) no Novosibirskas, kuras Latvijas nodaļa apgalvo, ka turpina strādāt bez sasaistes ar agresora valsti - Krieviju.

Svarīgs ir fakts, ka, lai gan visas šīs programmas sola "finansiālo brīvību", pētījumi un matemātiskie aprēķini ir pierādījuši, ka pelna tikai pati piramīdas spice, kamēr apakšā esošie pat zaudē. Šajās sistēmās ierautie mēdz tērēt naudu arī par konferencēm un "mācību materiāliem".

Šonedēļ "Delfi" rakstīja par tīkla mārketinga kompāniju "NL International" (NL) no Novosibirskas, kuras Latvijas nodaļa apgalvo, ka turpina strādāt bez sasaistes ar agresora valsti - Krieviju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!