Foto: Raivis Vilūns

Otrdien "Nord Pool" biržas Latvijas reģionā elektroenerģijas cena sasniedza dienas vidējās cenas rekordu - 469,03 eiro par megavatstundu (MWh), maksimumam no rīta pārsniedzot pat 1000 eiro atzīmi.

Elektrības sadārdzinājums nopietni satrauc Latvijas iedzīvotājus un tie, kuriem pieejami viedie skaitītāji un pieslēgumi, kuru maksa atkarīga no biržas cenām, internetā dalās ar anekdotiskiem piemēriem, kad visas elektroietilpīgākās lietas darbības "pietaupa" vakara un nakts stundām, kad elektrības cenas sasniedz zemākos punktus. Šonedēļ arī politiķi sāka apsvērt iespēju palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem un samazināt PVN elektroenerģijai. Ekonomikas ministrija (EM) koalīcijas vērtēšanai bija piedāvājusi priekšlikumu par terminētu PVN likmes samazināšanai elektroenerģijai no 21% uz 5%.

Elektrības sadārdzinājums nopietni satrauc Latvijas iedzīvotājus un tie, kuriem pieejami viedie skaitītāji un pieslēgumi, kuru maksa atkarīga no biržas cenām, internetā dalās ar anekdotiskiem piemēriem, kad visas elektroietilpīgākās lietas darbības "pietaupa" vakara un nakts stundām, kad elektrības cenas sasniedz zemākos punktus.

Šonedēļ arī politiķi sāka apsvērt iespēju palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem un samazināt PVN elektroenerģijai. Ekonomikas ministrija (EM) koalīcijas vērtēšanai bija piedāvājusi priekšlikumu par terminētu PVN likmes samazināšanai elektroenerģijai no 21% uz 5%, ziņoja aģentūra LETA.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!