Foto: Shutterstock

Uzņēmuma "Electrolux" dibinātājs Aksels Venners-Grens (1881-1961), zviedru rūpnieks, magnāts, vizionārs un filantrops, bija arī iecienīta Eiropas augsto aprindu zvaigzne. Viņa harizmātiskā personība un plašās uzņēmējdarbības ambīcijas radīja neizbēgamus mītus un leģendas, kas viņu pavadīja visas dzīves garumā.

"Delfi Bizness" katru sestdienu publicē slavenu uzņēmumu neparastās vēstures līkločus rubrikā "Zīmola stāsts". Visus šīs sērijas stāstus vari izlasīt šeit.

Runāja, ka Venneram-Grenam ir kopīgas darīšanas ar nākamo ASV prezidentu Džonu Kenediju. Tika apgalvots, ka tieši viņš pārdeva Fidelam Kastro jahtu "Granma", kas noveda pie sociālistiskās revolūcijas Kubā. Bija pat spekulācijas, ka tieši viņš Dienvidamerikā noslēpa Trešā reiha zeltu tik rūpīgi, ka līdz šim neviens šos dārgumus nav atradis. Par viņu ir runāts daudz un dikti, bet tikai dažas baumas par Venneru-Grenu ir apstiprinātas ar faktiem.

Galvenā iezīme – neatlaidība

Neskatoties uz viņa aktīvo darbošanos un interesi par publicitāti, patiesībā par Venneru-Grenu bija zināms maz. Pat viņa dienasgrāmata, kuru viņš sāka rakstīt 1924. gadā un skrupulozi katru dienu divos teikumos aprakstīja savu dzīvi līdz nāvei, maz palīdzēja atšķetināt noslēpumainības plīvuru, ko līdz šim tā arī neviens nav noņēmis. Kāds neredzamais spēks motivēja un dzina Venneru-Grenu uz priekšu?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!