Foto: Publicitātes attēli
Piedaloties vietējiem un ārvalstu investoriem biotehnoloģiju uzņēmums "Alternative Plants" šī gada aprīlī noslēdzis investīciju raundu, papildus līdz šim no dažādiem finansējumu avotiem un ES finansētos projektos piesaistītajiem aptuveni 500 tūkstošiem eiro, piesaistot papildus vēl 500 000 eiro finansējumu, informē uzņēmuma pārstāvji.

Starp investoriem ir fondi, ar kuriem uzņēmumam jau ir bijusi veiksmīga sadarbība agrīnās attīstības stadijās – "Buildit Latvia" un "SOSV", kā arī piesaistīts jauns investors "Givaldi" AS.

'Alternative Plants" pēdējo divu gadu laikā uzsācis trīs ES finansētu pētniecības projektu izpildi, no kuriem ir partneris divos pašmāju ERAF praktiskas ievirzes pētījumu projektos, kā arī dalībnieks EU līdzfinansēta 17 partneru konsorcija Horizon2020 programmas "InnoCoCells" projektā, kura ietvaros kopā ar vadošajiem Eiropas augu biotehnoloģijas pētniecības institūtiem un uzņēmumiem gan izstrādā efektīvas un ilgtspējīgas augu izcelsmes kosmētikas izejvielas, gan šādu produktu testēšanas un regulācijas vadlīnijas.

Uzņēmums ir veicis būtiskus ieguldījumus pilotražotnes izveidē, lai nodrošinātu infrastruktūru efektīvai bioloģiski aktīvu vielu iegūšanai, izmantojot augu šūnu kultūras. Pirmie trīs produkti, izejvielas ar pierādītu pozitīvu ietekmi uz ādas veselību, jau ir komercializēti un to kvalitāti ir novērtējuši kosmētikas ražotāji. Šīs izejvielas izceļas ar laboratorijas testos pierādītu ādu aizsargājošu, pretiekaisuma un antioksidatīvo iedarbību. Turklāt, salīdzinot ar konkurējošām izejvielām, izmantotā biotehnoloģiskā ražošanas metode padara šīs izejvielas par videi draudzīgākām un ilgstpējīgākām.

Līdzšinējo partneru un klientu novērtējums, augošais pieprasījums, kā arī potenciāls plašāk izmantot uzņēmuma izstrādāto ražošanas tehnoloģiju rada nepieciešamību palielināt pašreizējās šūnu kultivēšanas jaudas, kā arī balstoties uz esošo tehnoloģiju izstrādāt jaunas izejvielas ar tirgū pieprasītām īpašībām, skaidro uzņēmuma pārstāvji. Gada laikā, veicot ieguldījumus ražošanas iekārtās, tiks palielinātas esošo produktu ražošanas jaudas. Papildus investīcija paātrnās arī jau uzsākto jauno produktu izstrādi, ļaujot uzņēmuma tuvāko gadu laikā piedāvāt tirgū vismaz divas jaunas efektīvas izejvielas.

Jau agrīnajā stadijā iegūto klientu un partneru apmierinātība norāda uz izaugsmes potenciālu arī plašākos eksporta tirgos, un finansējuma piesaiste ļaus sasniegt 2022. gadam uzstādītos jaunu klientu piesaistes mērķus.

"Alternative Plants" SIA ir Latvijā reģistrēts uznēmums, kas dibināts 2017. gadā un tā pamatdarbība ir kosmētikas aktīvo izejvielu ražošana, izmantojot biotehnoloģisku pieeju, kultivējot augu šūnas.
"Alternative Plants", piesaistot investīcijas no vairākiem riska kapitāla fondiem, izveidojis savu pilotražotni Rīgā. Uzņēmums šobrīd ir izstrādājis 4 izejvielas ar pierādītu efektivitāti ādas veselības uzlabošanā un novecošanās aizkavēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!