Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Amazon" ideja par darbiniekiem valkājamām preču izsekošanas aprocēm radījusi pamatīgu satraukumu uzņēmumā strādājošo vidū, vēsta "CNN Money".

"Amazon" darbinieki, kā atgādina "CNN Money", jau gadiem ilgi sūdzas par nelabvēlīgiem darba apstākļiem – starp garajām darba stundām esot vien neilgi pārtraukumi, no darba devēja puses esot liels spiediens un par to visu tiekot maksāts neadekvāti zems atalgojums.

Kompānijas ideja par jauno izsekošanas tehnoloģiju paredz, ka darbiniekiem būtu jānēsā ierīce, kas viegli ievibrētos ik reizi, kad kāda prece tiktu izkustināta no tai paredzētās vietas. Ierīce dotu iespēju ievākt detalizētu informāciju par katru darbinieka soli, došanos uz labierīcībām, laika periodiem, kad un cik ilgi bijušas atpūtas pauzes.

"Darbinieku un darba devēju attiecības pēc šādas tehnoloģijas ieviešanas varētu būt vēl saspringtākas," iniciatīvu komentē tiesību konsultāciju biroja darbiniece Keita Bišofa.

"Mūsu nodomi ir pārprasti," medijam skaidro "Amazon" runasvīrs.

"Izsekošanas aproces ieviešana atvieglotu darbinieku darbu. Viņiem vairs nebūtu jāuzrauga novērošanas kameras, nebūtu jāizmanto skeneri, ienākot un izejot no telpas," papildina uzņēmuma pārstāvis.

Lai gan arī ierīces patenta aprakstā izskaidrots, ka tā paredzēta, lai ievāktu informāciju par inventāru, nevis par darbiniekiem, tā tomēr darbinieku uzticību nav ieguvusi. Iespējams, liela daļa darbinieku pēc tehnoloģijas ieviešanas varētu no darba aiziet, papildina "CNN Money".

"Amazon" regulāri savās noliktavās izmēģina dažādas darba ražīgumu veicinošas tehnoloģijas. Pašlaik, piemēram, noliktavās darbojas arī roboti, kas ieprogrammēti darbu veikt tāpat kā cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!