Foto: Publicitātes attēli

Otrdien, nu jau kārtējā virtuālajā prezentācijā "Apple" izziņoja savus jaunos "iPhone" modeļus ar jaudīgākiem procesoriem un kamerām. Līdz ar viedtālruņiem tika pieteikti arī jauni "iPad" planšetdatori un "Apple Watch" viedpulksteņi, kas kļuvuši ne tikai jaudīgāki, bet arī lielāki.

Galvenais jaunums - uzņēmuma būtiskākais produkts ir "parastais" "iPhone". Tas saglabājis iepriekšējo modeļu dizainu, taču ieguvis jaunas krāsas, kameras, procesoru un uzlabotu displeju ar mazliet šaurāku "robu" augšpusē. Tālrunis aprīkots ar "Apple" pašu izstrādāto A15 procesoru, kas ir ne tikai jaudīgāks, bet arī mazāk patērē enerģijas, optimizējot tālruņa darbību. Baterijas darbības laiks ir nedaudz palielinājies, salīdzinot ar pērnā gada modeļiem.

Būtiskākais jauninājums ir tālruņa kameras, kas uzlabotas gan tehniski, gan programmatūriski un nodrošina augstāku attēla kvalitāti. Jaunajos "13" un "13 mini" modeļos pieejama tā kamera, kas pērn tika piedāvāta tikai "Pro Max" modelī. Tai ir fiziski lielāks sensors un augstāka jūtība, kā arī aktīvā attēla stabilizācija. Īpaši uzlabota abu kameru darbība tumšos apstākļos un nakts režīmā.

Tāpat būtisks jaunums kameru jomā ir "kino režīms", kas ļauj ātri pārslēgt fokusu un piedāvā citas video funkcijas profesionāļiem un entuziastiem. Interesanti, ka uzlabotās kameras pieejamas arī "mazajam" "iPhone mini".

"Pro" un "Pro Max" tālruņi arī, protams, aprīkoti ar jauno procesoru, taču tie tikuši arī pie "Pro Motion" displeja, kas spēj dinamiski mainīt attēlošanas ātrumu tādējādi nodrošinot īpaši skaidras animācijas un mazāku enerģijas patēriņu.

Atšķirībā no "parastajiem" modeļiem, "Pro" ir aprīkoti ar trim, nevis divām kamerām. Platajai un īpaši platajai kamerai klāt nāk arī tele kamera, kas ļauj trīskārt pietuvināt attēlu. "Pro" modeļiem pieejami arī īpaši foto apstrādes "filtri".

Visi jaunie "iPhone 13" klāsta viedtālruņi būs pieejami ar 128 gigabaitu atmiņu. Sagaidāms, ka Eiropas tirgū tie būs pieejami mēneša beigās un to cenas būs diapazonā no 829 eiro līdz 1829 eiro.

Otrs būtiskākais jaunais "Apple" produkts ir viedpulkstenis. "Apple Watch S7" ir kļuvis nedaudz lielāks ar būtiski lielāku ekrānu. Pagaidām gan nav zināms, kad jaunais pulkstenis būs pieejams.

Tāpat tika izziņoti arī "iPad" un "iPad mini" planšetdatori. "Parastais" "iPad" ir kļuvis ātrāks, bet "mini" modelis ir ieguvis pilnīgi jaunu dizainu. Abiem pieejama īpaši plata leņķa kamera videozvaniem. "iPad mini" cena, visticamāk, būs ap 569 eiro, bet "iPad" - 399 eiro.

Tika pieteiktas arī jaunas vingrojumu programmas "Apple Fitness" pakalpojumā, taču tas mūsu pusē nav vēl pieejams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!