Foto: DELFI

Tehnoloģiju kompānija “Apple” ir ieguvusi patentu veidot salokāmos ekrānus, ko varētu izmantot “iPhone” telefonos un citās zīmola ierīcēs, informē “CNN Buisiness”.

Patents, ko 28. maijā "Apple" zīmolam piešķīra Amerikas Savienoto Valstu (ASV) Patentu un preču zīmju birojs, apraksta nākotnes ierīci ar displeju, kas ir elastīgs un maināmas formas.

Pieteikums tika iesniegts 2018. gada janvārī, un tas ir viens no vairākiem patenta pieteikumiem, ko "Apple" iesniedza saistībā ar ideju par salokāmu ekrānu.

"Salokāmie telefoni un 5G tīkli tuvākajos gados simbolizē nākamās paaudzes viedtālruņus," sacīja finanšu analītiķis Daniels Īvs.

Jau kopš 2017. gada "Apple" ir iesniedzis patentus par salokāmiem telefoniem. Agrāk "Apple" ir reģistrējis patentus ar skārienjūtīgiem sensoriem un daļām, kas atveras un aizveras kā grāmata un, kas varētu salocīties uz pusēm un, kuru varētu piestiprināt pie apģērba.

Arī "Samsung" un "Huawei" iepriekš ir saskārušies ar salokāmo telefonu ieviešanu, taču to palaišana tirgū, kā norāda "CNN Business", izrādījās pārāk sarežģīta. Cilvēkiem, kuriem bija testa režīma piekļuve "Samsung Galaxy Fold" salokāmajam viedtālrunim, kas pārvēršas par planšetdatoru, bija nepatīkama pieredze ar šī viedtālruņa lietošanu, - tas saplīstot jau pēc dažām lietošanas dienām. Līdz ar to "Samsung" aizkavēja aprīļa palaišanu un jaunas ierīces lietotājiem nav nosūtītas.

Tiek lēsts, ka jaunais salokāmais "Apple" viedtālrunis varētu tikt izlaists 2020. gada beigās vai 2021. gada sākumā.

Īvs arī portālam "CNN Business" sacīja, ka: "Apple" atpaliek no "Samsung", kad runa ir par par salokāmiem telefoniem, taču viena priekšrocība ir tā, ka "Samsung" ir bijušas daudzas tehniskas problēmas līdz šim, kā arī ļoti dārga viedtālruņa izstrāde, ko varētu atspēkot "Apple".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!